ŠPORT IN REKREACIJA

Celotna ponudba športnih aktivnosti v kraju Otočec.

grad
locilna crta

   Turizem

locilna crta

Šport in rekreacija

Golf igrišče Otočec

Najboljši golf v Sloveniji! Igrišče z 18 luknjami se ob reki Krki razteza na površini 75 ha. Igrišče ponuja več kot 6 km igre z 49 peščenimi in 3 vodnimi ovirami. Kompleks vsebuje tudi vadbišče s poligonom in zelenicami. Možna je izposoja opreme in strokovno vodenje P.G.A. učiteljev.
Video: Golf igrišče

Več
picerija

Pohodništvo

Otočec in njegova okolica je zaradi slikovite pokrajine in ohranjene narave kot nalašč za pohodniške izlete, ki vam poleg rekreacije nudijo tudi oglede kulturnih in naravnih znamenitosti, na poti pa si lahko privoščite tudi izvrstno hrano in pijačo.

> S cvičkom med vinogradi
> Rudolfova pot
> Pot na Trdinov vrh
> Pot po sedmih gričih Novega mesta
> Hmeljniška pot
Hotel Grad Otočec

Kolesarstvo

Na Otočcu in v njegovi neposredni bližini so mnoge zanimive kolesarske poti, primerne tako za družinske izlete kot za zahtevnejše rekreativce.

> Športni center otočec
picerija

Tenis

Za vse ljubitelje tenisa je dobro poskrbljeno skozi celo leto, saj so na voljo tako zunanja peščena igrišča na Lutrškem selu in na Otočcu kot pokrita igrišča v Teniškem centru Otočec, kjer domuje teniški klub Krka Otočec. Slednji s svojo teniško šolo skrbi tudi za znanje naslednjih generacij.

Več
picerija

Ribolov

Pestre naravne razmere, ki jih pri Otočcu ustvarja Krka s številnimi otočki, lehnjakovimi pragovi, rečnimi kanali in bujno vegetacijo, predstavljajo enega najbolj slikovitih in privlačnih rečnih odsekov z veliko pestrostjo vodnih habitatov, za katere je značilno izjemno bogastvo rib. V Krki živi kar 32 vrst rib, med njimi številne redke in ogrožene. Med ribolovnimi vrstami so najbolj cenjene sulec, som in platnica.

Več
picerija

Lovska družina Otočec

Vrh pri pahi
8222Otočec

T: +386 40 55 70 90
E: jebelacesta@siol.com

Lokacija na zemljevidu
picerija

Fitnes, savne in masaže

Ker sta pri športu pomembni priprava in sprostitev: vadba na napravah – tudi z osebnim trenerjem! Za sprostitev po vadbi tri savne in ponudba masaž.

Več
picerija

NAZAJ NA VRH