PRIREDITVE

Celotna ponudba prireditev v kraju Otočec.

grad
locilna crta

   Turizem

locilna crta

Priredtive

Pohod "S cvičkom med vinogradi"

Tradicionalni pohod po gozdnih, makadamskih ter asfaltnih poteh vinskih goric Grčevje in Trška gora. Tradicija izvira iz leta 1994. Pohod se je do leta 2011 imenoval "Cvičkova gaz".

Turistično društvo Otočec je leta 2012 pripravilo nov pohod z novo, zanimivejšo traso, z več parkirnimi prostori, boljšo organizacijo, več postojankami ter boljšim programom, ter ga preimenovalo v pohod "S cvičkom med vinogradi".


Več
Logo S cvičkom med vinogradi

Pohod po obronkih Trške gore

Društvo vinogradnikov Trška gora je organizator vsakoletnega pohoda po obronkih Trške gore. 9 kilometrov dolg pohod se začne in konča na zgornjem parkirišču za Kmetijsko šolo Grm v Sevnem. Pohod poteka mimo različnih znanin zidanic z več postojankami in programom, kot je krst mošta in pozdravom cvičkove princese in topla malica.

Kulturno zgodovinske znamenitosti ob pohodni poti: Slakova zidanica, Spomenik Lojzetu Slaku, Romarska cerkev Marijinega rojstva, Kozinova zidanica, Vinska klet Bajnof

Organizator pohoda: Društvo vinogradnikov Trška gora >>>
(povezava se odpre v novem oknu)

Več
slika

Rock Otočec

Rock Otočec je (bil) dolenjski glasbeni festival na odprtem. Prvi Rock Otočec se je zgodil leta 1976, drugi leta 1983. Med leti 1997-2013 pa je bil redna prireditev. Festival je leta 1976 trajal en dan, kjer je prvič nastopal tudi Vlado Kreslin s skupino Horizont, leta 1983 je bil festival že dvodnevni. Leta 1997 sta fetival obudila Franci Kek in Marjan Pirnar. Dogajal se je tri dni v začetku julija. Običajni prostor je bila "rajska" jasa, streljaj od gradu Otočec, tik ob reki Krki. Med leti 1999-2003 je bil ferstival prestavljen na letališče Prečna pri Novem mestu. Najemna pogodba za jaso na Otočcu se je festivalu iztekla 2012, zato je bil 2013 prestavljen na mestno kopališče Laguna v Ljubljani. Uspešno izpeljanemu festivalu navkljub pa so bili obiskovalci enotni, da je lahko festival Rock Otočec samo na Otočcu. Ker do nadaljnega "rajska jasa" na Otočcu organizatorjem ni več dosegljiva, je bil festival 2013 zadnji. Na festivalu je nastopalo preko 700 znanih in manj znanih, domačih in tujih skupin, oz. preko 1500 izvajalcev. Festival je obiskalo preko 100.000 obiskovalcev.

LOGO-rock-otocec