RIBOLOV

Ribolov v kraju Otočec

grad
locilna crta

   Turizem

locilna crta

Ribolov

Osrednji in spodnji del reke Krke, s katerima upravlja Ribiška družina Novo mesto, kamor spada tudi vodotok Krke v Krajevni skupnosti Otočec, je bogat z mnogimi ciprinidnimi vrstami donavskega porečja. Najštevilčnejše vrste so: platnica, podust, mrena, klen, krap, linj, ogrica, ploščič, rdečeoka, zelenika, rdečeperka, od roparic pa ščuka, som, bolen in sulec. V Krki je zagotovo vodilna ciprinidna vrsta platnica, ki skupaj s podustjo nudi obilo ribolovnih užitkov. Na Krki jih ribiči lovijo na kruh in kompostnik, zelo priljubljena vaba pa je vodni mah. V osrčju Novega mesta, tja do Otočca, je z jezov, znamenitih za Krko, v vročih poletnih dneh naravnost čudovit ribolov platnice ali podusti. Šumenje brzic nas pomirja in osvežuje, svežo vabo pa imamo na dosegu roke. Le skloniti se je treba in s kakšnega kamna posmukati šopek mahu, ki ga ovijemo okrog trnka. Na svoj račun lahko pridejo tudi ribiči, ki radi lovijo ščuke. Stalež teh rib je namreč v Krki dober, ribolov nanje pa dinamičen in poln presenečenj. Užitek si dodatno lahko popestrimo ob ribolovu s čolna, saj je že sama vožnja z njim po zeleni lepotici pravi užitek. Ob ribolovu ščuke na Krki je mogoče ujeti tudi soma, ki ga pretežno lovimo s talnim ribolovom v poletnih večerih. Za ribolov sulca, kralja naših voda, ki po mnenju mnogih ribičev predstavlja vrhunec sladkovodnega ribolova, pa boste morali iti malo višje po toku reke Krke.

Dnevne ribiške dovolilnice lahko kupite v Restavraciji Šoferska na Otočcu (za kontakt glej gostinska ponudba) ali pa na sedežu Ribiške družine Novo mesto. Več informacij o cenah ribolovnih dovolilnic in ribolovnem režimu najdete tukaj.

Ribolovne užitke, še posebej za začetnike, pa lahko najdete tudi v Zagradu pri Otočcu, kjer se nahaja Ribogojstvo in športni ribolov Jerman. Tam si lahko okusno kosilo ulovite sami, ali pa vam ga preprosto ulovijo prijazni lastniki.

Kontakti:

Ribiška družina Novo mesto
Seidlova cesta 8
8000 Novo mesto
Tel: 07 337 38 88
GSM: 040 196 040
Email: ribiskanm@volja.net

JERMAN PETER - RIBOGOJSTVO
DOLENJE GRČEVJE 1
8222 OTOČEC
Tel: 07 307 54 89

Prikaži na zemljevidu

Fotogalerija

  • Ribolov-Jerman2
  • Ribolov-Jerman